روابط جنسی همواره یکی از عوامل مهم انتقال بیماری ها مطرح میشوند. در این نوع از روابط معمولا شاهد بارداری های ناخواسته، بروز بیماری های مقاربتی و حتی کشنده هستیم. یک نگاه گذرا به آمار مرگ و میر نشان میدهد که تا چه میزان شیوع بیماری ها در سکس را باید جدی فرض کنیم. در روابط جنسی پرخطر، عفونت ها بسیار گریبانگیر هستند که نوع بسیار سمی آن HIV میباشد. ما در این مقاله میخواهیم بفهمیم که ایدز در روبط سکس دهانی (اورال) به شریک جنسی منتقل میشود یا خیر.
ایدز چیست چگونه انتقال می یابد؟
در حالی که میل جنسی و سکس به جذاب ترین بخش از زندگی مردم تبدیل شده و در موارد بسیاری حتی سرنوشت زندگی شان را تغییر میدهد، باید فهمید که بسیار موضوع خطرناکی است. ترس از سکس یک احتیاط پزشکی و بسیار مورد تاکید قرار دارد.
برای اینکه بفهمید ایدز چگونه و از چه راههای قابل انتقال است ابتدا یک پیش زمینه از این ویروس بسیار دردناک و کشنده را در زیر آورده ایم.
در واقع ایدز بدترین ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن حمله میکند. این ابر ویروس سلولهای CD4 را که مسئول مبارزه با ویرس ها هستند به شدت کاهش داده و در نهایت از کار می اندازد! فردی که ایدز دارد و نمیتواند آن را درمان کند، با ورود اولین عفونت به بدنش جان خود را از دست میدهد! دلیل آن عدم فعالیت سلولهای CD4 است. یک آمار در سال 2003 به ما میگوید که از 39 میلیون نفر ایدزی که در جهان وجود داشتد 63 هزار نفرشان از دنیا رفته اند.
ویروس بیشتر از طریق انتقال مایعات بدن فرد آلوده به شریک جنسی منتقل میشود. این مایعات میتوانند شامل منی، ترشحات واژن، خون و حتی شیر مادر باشند. اصولا ایدز با از دو راه جنسی و غیر جنسی منتقل میشود. موضوع سکس در در روابط جنسی کاملا مشخص است، اما روشهای غیر جنسی نیز بیشتر به عدم رعایت بهداشت فردی مرتبط میشود.
روشهای انتقال جنسی ایدز
بیشترین ایدز ها در روابط واژینال و مقعدی رخ میدهد. با اینحال انتقال ایدز از طریق روابط اورال نیز به ندرت اما شایع اتفاق می افتد.
چنانچه در روابط جنسی خود آزادانه و بی پروا رفتار کنید احتمال اینکه این ویروس به شما سرایت کند بسیار بیشتر است. در حالی که برخی از مردم در حال پز دادن درمورد تعداد روابط جنسی غیر شرعی و غیر عاقلانه خود هستند، اما به همان میزان در معرض بیماری های مختلف مقاربتی از جمله ایدز قرار دارند.
ما در زیر به موضوع انتقال ایدز از سه طریق رابطه ی جنسی را یک به یک مورد مطالعه قرار داده ایم.
انتقال ایدز در روابط جنسی واژینال
در سکس واژینال گزارشات زیادی در رابطه با انتقال بیماری های مقاربتی به گوش میرسد. درصد بالایی از لذت های جنسی برای ذوجین شامل سکس از طریق واژن است. در بالا خاطر نشان کردیم که منی و ترشحات واژن در انتقال ویروس HIV بخصوص ایدز نقش اصلی را ایفا میکنند. در سکس واژینال بافت های تناسلی دو شریک جنسی به یکدیگر اثابت کرده و منجر به عفونت میشود.
انتقال ایدز در روابط جنسی واژینال
در حالی که بنظر میرسد در سکس واژینال درصد بالایی از احتمال انتقال ویروس ها وجود داشته باشد، اما آمارها چیز دیگری میگویند. شانس انتقال ویروس HIV در روابط از پشت (مقعد) در مقایسه با واژن بسیار بیشتر است. مقعد معمولا نسبت به واژن خاصیت کشسانی یا انعطاف بسیار پایین تری را شامل میشود و در معرض انتقال ویروس قرار دارد. در روابط جنسی مقعدی پزشکان توصیه میکنند حتما و حتما از کاندوم استفاده گردد زیرا به میزان قابل توجهی از شدت انتقال ویرس ها کاسته میشود.
انتقال ایدز در روابط اورال
اما مبحث اصلی مقاله ما در مورد امکان انتقال ایدز در روابط جنسی اورال است. خوشبختانه احتمال انتقال ویروس ایدز در روابط سکس دهانی بسیار پایین تر از دو روش بالا بوده و گزارشات در این باره کمتر است. اما در عین حال هنوز ریسک ابتلا وجود دارد. در این گزینه باید پیدا شود که دقیقا کدام یک از شرکای جنسی مشکوک به عفونت ها هستند.
رابطه ی جنسی اورال با کسی که ایدز دارد: از نظر مطالعات علمی امکان انتقال ویروس وجود دارد، اما دشوارتر از روابط سکس واژینال و مقعدی است.
عامل اصلی انتقال ویروس ایدز در روابط جنسی دهانی چیست؟ احتمال انتقال ویروس با این روش جنسی در صورتی وجود خواهد داشت که فرد مبتلا بریدگی یا زخم دهان داشته باشد که باعث خونریزی از دهان وی شده است. در درجه بعدی چنانچه منی فرد آلوده به ایدز در دهان شریک جنسی وارد شود، خطرات افزایش پیدا میکند.
تکنیک های غیر دارویی برای درمان زود انزالی رو بلدی!؟
در چه شرایطی احتمال انتقال ویروس ایدز از طریق روابط جنسی اورال بیشتر است؟
بخش رایجی از احتمالات پرخطر شامل موارد زیر میشوند:
- وجود زخم در دهان فرد آلوده به ایدز
- زمانی که زن در دوره ی قاعدگی بسر میبرد
- وجود بیماری های مقاربتی دیگر
- فردی که عفونت در گلو داشته باشد
- در حالی که بار ویروسی بالا است
چگونه از خود مراقبت کنیم؟
چنانچه شریک جنسی خود را تغییر داده اید، حتما باید یک آزمایش مفصل STI روی او انجام دهید. همچنین اصول اولیه سکس شامل استفاده از کاندوم هاست. کاندوم نه تنها از بارداری پیشگیری میکند بلکه جزو پر رونق ترین توصیه های پزشکی جهت پیشگیری از بروز بیماری های مقاربتی بویژه ویروس HIV است.
اگر همسر یا شریک جنسی شما مبتلا به ایدز بوده و شما با او به رابطه ی جنسی مشغول میشوید، مهم است که پیش از سکس هایتان داروی پروفیلاکسی بکار گیرید. پروفیلاکسی اصولاً وقتی صورت میگیرد که احتمال قابل توجه انتقال بیماری به فرد سالم وجود دارد. مانند تجویز مفلوکین به افرادی که به مناطق بومی به ویژه مناطق آلوده پلاسمودیوم فالسیپاروم مقاوم، مسافرت میکنند.
توصیه های پایانی
مطالعات گسترده نشان داد که احتمال ابتلا به ایدز در روبط سکس دهانی یا اورال پایین تر است، با اینحال خطر بالقوه همچنان در کمین است. برای هر ویروسی که سر سری گرفته اید، HIV را قاطی نکنید. در حالی که به شیدایی با هر کسی علاقه نشان میدهید، به همان میزان نرخ خطرات برایتان بالاتر میروند. توصیه اصلی برای همگان اینکه باید هر 6 ماه در مراکز آزمایشگاهی حضور داشته و از میزان سلامتی خود کسب اطلاع کنید.