باشگاههای بدنسازی خفن! این میرود، آن یکی وارد میشود. عرق کردن ها، روغن کاری های تجهیزات بدنسازی، نبود تهویه و خیلی چیزاهای دیگر. آیا این مکان ورزشی در توزیع بیشتر ویروس های بیماری زا تاثیر گذار نیستند؟ براستی میتوان از تجهیزات باشگاهی به ویروس های بیماری زا (بیماری های مقاربتی) دریافت نمود. الگوی صحیح در اینجور مکان ها چیست؟ چگونه خودم را حفظ کنم؟
مقدمه
انتقال ویروس بیماری زا از تجهیزات باشگاهی
آیا تاکنون به این فکر کرده اید که در باشگاههای بدنسازی چه میگذرد؟ سطح بهداشت آن چگونه بوده و چه خطراتی در کمین ماست؟ اینکه ما با هدف عضله سازی و پیشرفت سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری ها مدام وزنه هایی میزنیم که در روز ده ها و شاید صد ها بار دست به دست میشوند.
حال بیایید یک فلش بک بزنیم به اتاق خواب و سکس هایمان. قابل درک است که در هر دو حالت (یعنی ورزش و سکس) میزان ضربان قلب بالارفته، انرژی افت و خیز دارد و البته که در هر دو عرق کردن های مفصلی دیده میشود.
برخی از شماها شاید باور نکنید که ورزشکاران حرفه ای از تجهیزات نه چندان تمیز باشگاهی به ویروس های بیماری زا نظیر خطرناک ترین بیماری های مقاربتی دچار میشوند! ما در تدوین مقاله های مرتبط با بیماری های مقاربتی داشتیم که برخی از آنها از طریق روابط غیر جنسی به یکدیگر منتقل میشوند. پس در تجهیزات باشگاهی که بصورت گروهی از آن استفاده شده و به شکل خصوصی تعبیه نمیشوند امکان ورود برخی از ویروس های سمی به بدن وجود دارد.
متاسفانه در محدود باشگاهی شاهدیم که یک پرسنل خدمتکار، مدام دستگاهها را ضد عفونی کنند و یا اینکه تهویه ها و عطرهای خوبی در فضای سالن زده شوند. همین چیزهای به ظاهر ساده خیلی در سبک زندگی سالم ما در آینده تاثیر گذار خواهد بود.
بیماری های مقاربتی موجود در باشگاههای بدنسازی
مهمترین راه انتقال بیماری های مقاربتی به غیر از سکس چه بود؟ مایعات بدن آلوده. خب ما که در باشگاههای ورزشی ایرانی سکسی را شاهد نیستیم پس چگونه ممکن است این ویروس ها وارد بدنمان شوند.
روشن است که در باشگاههای بدنسازی و افرادی که با تجهیزات گران قیمت آن در حال افزایش توان بدنی خود هستند، کسانی بصورت مخفی وجود دارند که مبتلا به بیماری های مقاربتی میباشند. آب بدن آلوده این افراد خیلی راحت به تجهیزات بدنسانی ریخته و آنها را آغشته میسازند؟
کدام یک از مایعات ریخته شده از بدن ورزشکاران مبتلا به بیماری های مقاربتی خطرناک میباشد؟
خوشبختانه برخی از ویروس های بیماری زا، نظیر سوزاک یا کلامیدیا پس از پخش شدن در فضا تنها دقایق کوتاهی به حیات خود ادامه میدهند. اما برخی از ویروس های بیماری زا نظیر هپاتیت تا چندین روز قادر به ادامه فعالیت های خود در محیط پیرامون میشوند. در نتیجه امکان انتقال این ویروس ها در حالی که روی دستگاههای عمومی پخش هستند، وجود دارد.
آیا میتوان از تجهیزات باشگاهی ویروس بیماری زا دریافت کرد؟
واقعیت امر این است که احتمال انتقال این ویروس های بعضا کشنده به بدن ورزشکاران بسیار کم و نادر است. با توجه به اینکه اکثر ورزشکاران عرق های بدنی خود را با حوله های شخصی مدام پاک میکنند، خیلی سخت است که لکه هایی از آن رو دستگاهها همچنان باقی بمانند. یک دلیل دیگر حرکت مداوم دستگاهها و سطح استحکاک بالای آنهاست که در مواردی ویروس ها را منحل میکنند. و البته که خیلی از ورزشکارن خود را به دستکش های مخصوص بدنسازی مجهز میکنند.
امکان انتقال در چه شرایطی براحتی وجود دارد؟
مهمترین ویروسی که توانایی رسیدن به بدن شما را در باشگاههای بدنسازی بهمراه دارد، هپاتیت B و C هستند. اما تنها راهی که آنها میتوانند وارد بدن شما شوند، وجود زخم های باز روی دست یا قسمت های دیگر از بدن میباشد (شاید توجه به این نکته ضروری باشد که همگی شاهدیم وقتی یک ورزشکاری آسیب دیده و قسمتی از بدنش خراش برمیدارد، به سرعت او را برای مداوا به بیرون از محل انتقال میدهند).
امکان انتقال ویروس های بیماری زا از وسایل خصوصی در باشگاهها
ما در ایرانی زندگی میکنیم که افراد سنتی زیادی در آن وجود دارند. هم اکنون اگر وارد سالن های آرایش مردانه شوید متوجه خواهید شد که از یک حوله برای شستوشوی سر چندین مشتری استفاده میشود! خب این حوله ها در باشگاههای بدنسازی نیز وجود دارند، که اکثرا شخصی هستند. اما ممکن است وقتی با دوستانتان بصورت گروهی ورزش میکنید، این حوله ها بصورت مشترکی استفاده شود.
زمانی که شما این حوله ها را برای پاک کردن عرق های صورتتان بکار میگیرد ممکن است باکتری هایی وارد چشمتان شود. کار آنجایی حتی خراب تر است که اکثر افراد حوله های خود را روی تجهیزات باشگاهی رها کرده و دوباره بدان رجوع میکنند (شاید مدت زمانی که طی میشود تا ورزشکاران مدام به رختکن رفته و به سالن برگردند، دلیل اصلی این موضوع باش).
همین موارد جزئی چند سال پیش و با وقوع بیماری کشنده COVID-19 باعث شد تا خیلی ها، قید رفتن به سالن های ورزشی را بزنند یا اینکه حتی برخی از باشگاههای بدنسازی در سراسر کشور تعطیل شوند.
پیشنهاد مقاله
فلسفه ی نهایی
انتقال ویروس بیماری زا از تجهیزات باشگاهی
اگر شما فردی هستید که هیچ تمایلی به برقراری روابط جنسی پرخطر ندارد، بسیار خوب خواهد بود که 50 درصد از انتقال ویروس های بیماری زا ممانعت بعمل آوریده اید. اما اگر بصورت کلی نگران سلامت جسمی و جنسی خود هستید، مسیر را خیلی درست آمده اید. ما نکته به نکته موارد و هنجارهای بهداشتی را که ممکن بود از چشم شما دور بمانند را در بخش دانستنی های داروخانه فرزین طب یاد آوری میکنیم. امید است که برای بهره گیری از بهترین سطح سلامت جسمانی خود، مقاله های ما را در این مکان علمی دنبال فرمایید.
بخوانید پیشنهاد مقاله در وبسایت خارجی: باشگاه پر از میکروب است!